Alle informatie over de bereikbaarheid van en het parkeerbeleid in de Stad Antwerpen vind je op

Vervoer in en naar Antwerpen en Parkeren op straat | Slim naar Antwerpen.

EN | FR | DE

Haal meer uit je bezoek aan de Antwerpse musea met onze meesterlijke vertellers

1 juni 2022
Haal meer uit je bezoek aan de Antwerpse musea met onze meesterlijke vertellers

Een museum saai? No way! De Antwerpse musea hebben enorm veel te bieden voor jong én oud. Ook wie niet gebeten is door kunst, vindt vast en zeker zijn gading in het gigantische aanbod gaande van scheepvaart en diamanten tot mode. Wil je je bezoek naar een nóg hoger niveau tillen? Dan boek je het best een rondleiding met een van onze meesterlijke vertellers. Deze gidsen maken van elk museumtripje een echte belevenis!

MAStour: kunst en een smeltkroes van culturen

MAS
© Den Antwerpenaar

Het imposante Museum Aan de Stroom of MAS bevindt zich op het Eilandje, de bruisende havenbuurt. Het museum staat midden in de jachthaven Willemdok en is een thuishaven voor heel wat kunstschatten. Antwerpen is al eeuwenlang een trekpleister voor mensen van verschillende nationaliteiten. Het MAS beschrijft de kleurrijke band tussen de stad en alle culturen.

Een professionele gids begeleidt je door de themazalen en vertelt je verhalen over grote en kleine gebeurtenissen in Antwerpen en de rest van de wereld. Je maakt kennis met uiteenlopende denkwijzen en werpt een brede blik op de stad. En dat laatste mag je letterlijk nemen: het weidse uitzicht boven op het dak van het museum is adembenemend en mag je dus zeker niet missen.

Na de rondleiding krijg je natuurlijk nog uitgebreid de tijd om je favoriete zalen op je eigen tempo te bezoeken.

Neem deel aan de MAStour

Beeldig lopen in het Middelheimmuseum

Kunstenpark
© Joris Casaer

Sport en cultuur? Ja, die twee gaan écht wel samen! Het Middelheimmuseum, een prachtig park boordevol kunst, is de favoriete plek van menig jogger. Sterker nog: er vinden zelfs begeleide rondleidingen op loopschoenen plaats. Sportivo’s volgen de gids die je op een gezapig tempo – het is immers geen wedstrijd – langs de verschillende beelden leidt. Onderweg hou je halt op zes plekken en krijg je uitleg over de werken. Geen zorgen, het wordt geen marathon. De volledige route beslaat maar 3,2 kilometer.

Leuk extraatje: de looproute is iedere keer anders, dus je kunt vaker deelnemen en steeds nieuwe beelden ontdekken. Hup, hup!

3, 2, 1 … Naar de looproute!

Het Fotomuseum: focus op fotografie

FoMu
© Jesse Willems

Het Fotomuseum Antwerpen, kortweg het FOMU, huisvest een van de meest toonaangevende fotocollecties van Europa. Daarnaast vind je er steeds een tijdelijke expo rond een bekende fotograaf of een pakkend thema.

Een gids leert je stilstaan bij de foto’s en geeft je een andere blik op de beelden. Hij of zij gaat in dialoog met de groep en vertelt uitbundig over de verschillende technieken, de inspiratie van de fotograaf en het verhaal achter de foto. Ook de geschiedenis van de fotografie komt aan bod. Verwacht je aan gevestigde waarden, maar evengoed aan jong talent aan de muren, want het FOMU houdt de vinger aan de pols.

”Klik” door naar het fotomuseum

Zin gekregen in een bezoek aan één van de Antwerpse musea? Boek dan snel een rondleiding met een van onze gidsen en haal álles uit je culturele beleving! Boek nu je rondleiding.