Alle informatie over de bereikbaarheid van en het parkeerbeleid in de Stad Antwerpen vind je op

Vervoer in en naar Antwerpen en Parkeren op straat | Slim naar Antwerpen.

Beleef Antwerpen op wielen

20 juni 2023
Beleef Antwerpen op wielen

Antwerpen is niet alleen een fantastische stad om met de fiets te verkennen, ook de meest trendy en duurzame vervoersmiddelen zie je er zoeven door het straatbeeld. Beleef Antwerpen op unieke wijze en ontdek de highlights van Antwerpen op een (houten) fiets, e-step, oldtimer tram of tuk tuk!

Verken hieronder onze outdoor activiteiten op wielen en boek ze meteen via Experience Antwerp!

Steppen langs de Antwerpse hoogtepunten

Met een e-steptour ontdek je in één ruk de populairste bezienswaardigheden van Antwerpen. Van het Eilandje in het noorden van de stad, met het Havenhuis en het MAS, langs de Scheldekaaien naar het nieuwe Justitiepaleis op het Zuid, tot het prachtige Centraal Station.

Antwerpse hoogtepunten by bike

Misschien is steppen niet echt iets voor jou? Dit wilt niet zeggen dat je de Antwerpse hoogtepunten hoeft te missen… . Antwerp by Bike staat paraat om samen met jou al fietsend Antwerpen te ontdekken. We nodigen je graag uit om samen met ons de stad te verkennen en te genieten van de levendige Antwerpse cultuur.

Historisch Antwerpen met de tuktuk

Zelfs de tuktuks zijn elektrisch in een eigentijdse stad als Antwerpen! Een gepassioneerde gids neemt je mee op een fietstocht waarbij je comfortabel en ecologisch langs de belangrijkste highlights van het historische centrum en Antwerpen Noord rijdt. Ook de oude haven van de 19de eeuw op het Eilandje zal niet aan het lijstje ontbreken. Je gids vertelt alle mogelijke weetjes en stopt regelmatig om je rustig alle hoogtepunten te laten bekijken en fotograferen.

Antwerpse klassiekers op de fiets

Het is verrassend wat je in Antwerpen op korte tijd allemaal kan bekijken met de fiets. Fiets met Antwerp by Bike voor een eerste kennismaking met de stad of om eens écht de Antwerpse klassiekers te leren kennen. Een enthousiaste stadsgids neemt je mee door het historische centrum langs Het Steen, het Stadhuis, de kathedraal, het Centraal Station en het Eilandje. We zullen bij elk hoogtepunt de spannendste anekdotes en interessantste petites histoires delen.

Historische fietstocht

Interesse in geschiedenis? Laat een Antwerpse Stadsgids gids je begeleiden over een verkeersluwe historische fietstocht door Antwerpen. Je bekijkt de hoogtepunten van historische stadsdelen en passeert belangrijke gebouwen met een rijke geschiedenis zoals Het Steen, het MAS, het Rubenshuis, Museum Plantin-Moretus en het Stadhuis op de Grote Markt. Maar ook stillere pittoreske plekjes zoals het vredevolle Begijnhof en het schilderachtige Elzenveld zullen je ongetwijfeld kunnen bekoren.

Fietstocht op houten fietsen

Ben jij één met moeder natuur en ontdek je graag de Antwerpse eco-initiatieven? Dan is een Antwerp eco tour op houten Cocomat fietsen iets wat jou op het lijf geschreven staat. Deze fietsen werden met de grootste zorg ambachtelijk vervaardigd en combineren comfort met respect voor onze prachtige omgeving. Ook Antwerpen bereidt zich voor op een duurzame toekomst en daar kom jij alles over te weten tijdens deze avontuurlijke rondrit. Zo passeer je onder andere langs The Sponge, Nieuw Zuid, de Scheldekaaien, het Provinciehuis en het PAKT.

E-dodge city tour

Sightseeing op een duurzame, groene en serene manier? Stap aan boord van onze elektrische e-dodge en ontdek dé hotspots van de bruisende Antwerpse binnenstad. Dit is de ideale activiteit voor zij die het zonnetje willen omarmen, prachtige plekken willen verkennen en dit allemaal op een ontspannen en laid-back manier.

Beleef nog meer van Antwerpen dankzij de insidertips van echte locals. Download hier het gratis magazine en duik ’t Stad in met Experience Antwerp, jouw gids om Antwerpen écht te beleven!