Opgelet: sinds 1 augustus 2023 is het parkeerbeleid in de Stad Antwerpen gewijzigd.

Lees meer op Parkeren op straat | Slim naar Antwerpen of Vervoer in en naar Antwerpen.

EN | FR | DE

Een culinaire wandeling door de stad: ontdek de typische Antwerpse lekkernijen

2 april 2023
Een culinaire wandeling door de stad: ontdek de typische Antwerpse lekkernijen

Antwerpen wordt niet voor niets ‘de Koekenstad’ genoemd. Al in de zestiende eeuw vond je er de beste peperkoek en later openden er tal van bekende koekjesfabrieken. Het culinaire aanbod van ‘t Stad is tegenwoordig nog een pak uitgebreider, van zoet tot zout en alles daartussenin. Lekkerbekken en foodies worden dan ook écht verwend. Loopt het water je al in de mond? Ontdek meer over de smakelijkste culinaire wandelingen in Antwerpen!

Smikkel Smakkel: Antwerpse Handjes en Bollekes

Bolleke
© Dries Luyten

Wat is er beter dan de stad verkennen met een hapje en een drankje? Niets toch! Terwijl je geniet van typisch Antwerpse lekkernijen zoals de Antwerpse Handjes, een Bolleke of filets d’Anvers ontdek je de oude stad. Een gids loodst je tijdens de ‘Smikkel Smakkel-wandeling’ langs bijzondere plekken met verrassende culinaire weetjes. Onderweg stop je regelmatig om te luisteren naar het verhaal achter de delicatesse. Hadden we al gezegd dat er ook geproefd mag worden? Afsluiten doe je eventueel met een Elixireke of een glaasje jenever. Schol!

Boek je ticket voor de Smikkel Smakkel-wandeling

Smakkeltje: voor de kleine honger

Bollekesfeest
© Leyla Hesna

Een kleine honger, maar véél goesting om Antwerpen te verkennen? Dan is deze wandeling helemaal jouw ding. ‘Smakkeltje’ is wat korter dan de ‘Smikkel Smakkel-wandeling’ en is daarom een perfecte introductie in de Antwerpse smaakwereld. Onderweg kom je langs verschillende handelszaken en cafés. De gids vertelt je intussen alles over wat je ziet én proeft. Ook hier mag een glaasje Elixir of jenever natuurlijk niet ontbreken.

Koop een ticket voor Smakkeltje

Culturele kroegentocht: geschiedenis bij een frisse pint

Kroegentocht
© Jeroen Broeckx

Op café worden wel eens leuke anekdotes verteld, maar de échte smakelijke verhalen komen pas boven tijdens een heuse culturele kroegentocht.  Zoals de naam van de wandeling al verklapt, is dit de ideale combinatie tussen geschiedenis en genot. Je wandelt langs de voornaamste bezienswaardigheden van de historische stadskern en duikt in het verhaal achter deze trekpleisters. Van al dat moois krijg je natuurlijk dorst, en daarom staan er je ook enkele cafébezoekjes te wachten. Even uitrusten, bijkletsen, een smakelijke dorstlesser nuttigen en weer naar de volgende must see!

Reserveer je barkruk voor de culturele kroegentocht

Honger gekregen? Neus eens tussen als onze culinaire wandelingen en zet je zintuigen binnenkort aan het werk in Antwerpen. Tot snel!