Alle informatie over de bereikbaarheid van en het parkeerbeleid in de Stad Antwerpen vind je op

Vervoer in en naar Antwerpen en Parkeren op straat | Slim naar Antwerpen.

EN | FR | DE
Van renaissance tot renovatie
Van renaissance tot renovatie
Van renaissance tot renovatie
Van renaissance tot renovatie
Van renaissance tot renovatie

Stadhuis Antwerpen

Van renaissance tot renovatie

Deze gegidste rondleiding kan nog geboekt worden tot 1 december 2024. Ondertussen werken we aan een nieuwe rondleiding die in het voorjaar van 2025 beschikbaar komt.

Tijdens deze gegidste themarondleiding (105 minuten) over de restauratie en vernieuwing van het Antwerpse Stadhuis ontdekt je groep delen van dit recent volledig gerenoveerde monument waarin je bij de meer traditionele rondleidingen niet komt. Jullie verkennen een nieuwe polyvalente ruimte in de kelder en het knappe Verlicht Verdiep, waar hedendaagse architectuur en een geïntegreerd kunstwerk tonen hoe geslaagd en vernieuwend de recente renovatie van het Stadhuis wel is. Daarnaast gaat er veel aandacht naar de restauratie van de gevels en naar het imponerende interieur van de oude Raadzaal.

Hoogtepunten van deze toch wel exclusieve rondleiding zijn het bezoek aan het zelden voor het publiek toegankelijke Salon van de Burgemeester en de onvergetelijke rondgang over de renaissance loggia, het panoramische balkon met een bijzonder uitzicht over de oude stad en de kathedraal.

In welke talen wordt deze activiteit, tour, event aangeboden?
Nederlands, Frans, Engels, Duits

Beschikbare tijdsloten

Om te weten of het gewenste tijdslot beschikbaar is, voer het aantal deelnemers bij "Groepsgrootte (Groepsticket)" in, kies de taal van de gids en selecteer de datum.

From 24/11/2022 11:00 pm (UTC) until 31/12/2030 10:59 pm (UTC)

175,00 per groep

Opgelet: geen start in of bij het Stadhuis zelf maar bij de boom ter hoogte van Grote Markt 13

Belangrijk: Meld je 10 minuten voor het opgegeven startuur van de rondleiding met het groepsreservatiebewijs aan bij de gids. Om veiligheidsredenen dient de naam en voornaam van alle deelnemers bij de gids genoteerd te worden op een registratielijst. Kom dus zeker op tijd naar het startpunt!

In winkelmandje