Opgelet: sinds 1 augustus 2023 is het parkeerbeleid in de Stad Antwerpen gewijzigd.

Lees meer op Parkeren op straat | Slim naar Antwerpen of Vervoer in en naar Antwerpen.

EN | FR | DE

Filters

Sluit map

Maak kennis met een rijke diamanten historie

Periode:
Locaties:
Interesses:
Geschikt voor:
Beschikbare talen:
Aangeboden door:

Maak kennis met een rijke diamanten historie

Antwerpen heeft een diamant geschiedenis van ruim 570 jaar. De rijke diamant geschiedenis gaat namelijk van start in de 15de eeuw. Handelaars en ontdekkingsreizigers wisten al snel hun weg naar de stad te vinden. Al snel kreeg Antwerpen als bijnaam ‘de stad van de diamant’ en dit is nog steeds zo. Er zijn verschillende diamantbeurzen en vier vijfde van de diamantmarkt wordt geslepen en gecontroleerd in Antwerpen. Heeft dit jouw interesse en wil je meer weten over de dynamische diamant geschiedenis van Antwerpen? Meld je dan aan voor een diamant gidstour in Antwerpen en ontdek de rijke diamanten historie van de stad.

Hoe ziet een diamant gidstour in Antwerpen eruit?
Een diamant gidstour in Antwerpen krijgt op verschillende manieren vorm. Zo kun je bijvoorbeeld onder begeleiding van een gids een bezoek brengen aan museum DIVA. Dit museum biedt een kijkje in de wereld van Antwerpen als museumstad. Je komt dan ook alles te weten over diamanten, juwelen en de edelsmeedkunst. Een diamantbuurt wandeling in Antwerpen behoort eveneens tot de mogelijkheden. Onder begeleiding van een ervaren gids beleef je de hoogdagen, ondergang en wederopstanding van de Antwerpse diamantnijverheid.

Wat zijn de voordelen van een diamantbuurt wandeling in Antwerpen?
Zowel een wandeling in de diamantbuurt van Antwerpen als een begeleide diamant tour in Antwerpen is een interessante keuze als je de stad bezoekt. Tienduizenden mensen zijn werkzaam in deze handel en het is de moeite waard om het verhaal hierachter te leren kennen. De rijke geschiedenis, het museum, maar ook de diamantbuurt in Antwerpen zijn stuk voor stuk juweeltjes die je niet mag missen. Ze zijn namelijk onlosmakelijk verbonden met een bezoek aan Antwerpen.

Neem ook deel aan begeleide diamant tours in Antwerpen
Hebben diamanten jouw interesse en wil je alles weten over de bloeiende diamanthandel in Antwerpen? Kies voor een diamant gidstour in Antwerpen en geniet van wat een gids je vertelt. Uiteraard is er genoeg tijd om verschillende diamantzaken van een bezoek te voorzien. Boek daarom online een diamant tour of wandeling in de Antwerpse diamantbuurt en laat je inspireren door wat je ziet, voelt en beleeft.

Lees meer Lees minder