Opgelet: sinds 1 augustus 2023 is het parkeerbeleid in de Stad Antwerpen gewijzigd.

Lees meer op Parkeren op straat | Slim naar Antwerpen of Vervoer in en naar Antwerpen.

EN | FR | DE

Filters

Sluit map

Sta oog in oog met de mooiste architectuur van Antwerpen

Periode:
Locaties:
Interesses:
Geschikt voor:
Beschikbare talen:
Aangeboden door:

Sta oog in oog met de mooiste architectuur van Antwerpen

Het bouwkundig erfgoed van de stad Antwerpen is zeer rijk. Er zijn plekken die je absoluut niet mag missen zoals het pas gerenoveerde Havenhuis waar de hoofdzetel van het Havenbedrijf zich vestigt. Het is leuk om ze op je eigen tempo te ontdekken, maar het is ook een optie om te kiezen voor een architectuur gidstour in Antwerpen. Tijdens een architectuurroute in Antwerpen maak je kennis met allerlei iconische gebouwen. Er is veel en gevarieerde architectuur te ontdekken in Antwerpen, dus loont het altijd om deel te nemen deze architectuur gidstour in Antwerpen. Bovendien is de stad in ontwikkeling, dus er komen ieder jaar nieuwe gebouwen bij.

Wat is een architectuur gidstour in Antwerpen?
Tijdens een architectuur gidstour in Antwerpen maak je kennis met de verschillende bouw- en architectuurstijlen. Het Middeleeuws Antwerpen ziet er bijvoorbeeld compleet anders uit dan het Gotisch Antwerpen. Daarnaast is er in de stad ook voor Modernisme te vinden en kom je alles te weten over de Barok en de Renaissance. Een deskundige gids vertelt je alles over de verschillende tijdsbestekken waarin gebouwen uit de grond werden gestampt. Iedere bouwstijl heeft zijn unieke details en dit zie je bijvoorbeeld terug in de gebouwen waar je voorbij loopt.

Welke voordelen biedt een architectuurroute Antwerpen?
Een architectuurwandeling in Antwerpen is een must voor iedereen die gek is op architectuur en mooie gebouwen. Het is prettig om je te laten rondleiden door een eigen gids in architectuur. Dit is mogelijk via een persoonlijke rondleiding in Antwerpen, maar je kunt ook deelnemen met een groep mensen. Waar je voorkeur ook naar uitgaat; je bent altijd verzekerd van een fantastische tour langs de verschillende hoogtepunten die de stad rijk is. Dit maakt het interessant om samen met je partner of vriendengroep een excursie te boeken die draait om de Antwerpse architectuur.

Boek een architectuurwandeling in Antwerpen
Is een architectuur gidstour in Antwerpen iets voor jou? Ontdek dan de schoonheid van de stad middels een privétour of groepstour onder begeleiding van een gids. Het boeken van een excursie doe je gemakkelijk online. Wil je meer ontdekken van de stad? Via een bus tour in Antwerpen is er ook van alles waar te nemen als het aankomt op Antwerpse architectuur. Bovendien hoef je niet lang te wandelen en dus heb je minder snel last van vermoeide benen en voeten. Ga daarom op pad in Antwerpen op een manier die jou aanspreekt en beleef een fantastische tijd in de mooiste havenstad van België.

Lees meer Lees minder