Alle informatie over de bereikbaarheid van en het parkeerbeleid in de Stad Antwerpen vind je op

Vervoer in en naar Antwerpen en Parkeren op straat | Slim naar Antwerpen.

EN | FR | DE
Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience

Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience

Midden in de bruisende Antwerpse binnenstad ligt de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience. Al meer dan vijf eeuwen bewaren en verzamelen we hier Vlaams cultureel erfgoed. Van oude drukken en historische kranten tot recente publicaties, in de leeszaal van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience vind je meer dan anderhalf miljoen items. Je kan ze op papier, op microfilm of digitaal raadplegen. Even indrukwekkend als de unieke collectie van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience is de Nottebohmzaal. Deze prachtige en historische bibliotheekruimte laat je niet onberoerd achter. Je kan deze verborgen parel ontdekken tijdens een rondleiding.

Het doel van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience? Het Vlaams cultureel erfgoed op één plek verzamelen en bewaren. Zo kunnen we een schat aan informatie, kennis en inspiratie delen met huidige en toekomstige bezoekers. De oorsprong van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience gaat terug tot 1481. Vandaag, meer dan vijfhonderd jaar later, bevindt er zich een collectie van 35 kilometer aan gevulde boekenplanken.

3 redenen waarom dit jouw bezoek waard is

  • Je brengt een bezoek aan de historische Nottebohmzaal. Dit is een unieke bibliotheekruimte die geschiedenis ademt.
  • Je ontdekt tijdens de rondleiding achter de schermen een schat aan informatie en kennis die sinds 1481 systematisch bewaard wordt.
  • Je ontdekt de geschiedenis van de site op het Hendrik Conscienceplein.