Alle informatie over de bereikbaarheid van en het parkeerbeleid in de Stad Antwerpen vind je op
Vervoer in en naar Antwerpen en Parkeren op straat | Slim naar Antwerpen.
Boekbaar vanaf 15-04-2024
Een interactief project doorheen de geschiedenis van de sportkleding.
Een baseballpet, sweater, joggingbroek of sneakers: jij hebt waarschijnlijk ook wel één of meerdere van volgende kledingstukken in je kast hangen, niet? Maar weet je dan ook dat deze kledingstukken hun oorsprong hebben als sportkleding, vooral vanaf de 20ste eeuw?
Om te weten of het gewenste tijdslot beschikbaar is, voer het aantal deelnemers bij "Groepsgrootte (Groepsticket)" in, kies de taal van de gids en selecteer de datum.
From 14/04/2021 10:00 pm (UTC) until 31/12/2024 10:59 pm (UTC)
Sportkleding heeft, net zoals sporten, een grote ontwikkeling doorgemaakt.
Wist je dat er tijdens de de oorspronkelijke Olympische spelen in het Oude Griekenland naakt gesport werd door mannen, en dat vrouwen niet mochten meedoen? Of dat sport enkel werd beoefend door mensen uit de hoogste klasse? En ook dat de komst van de fiets veel verandering bracht en een grote invloed had op de rechten van de vrouw?
Tijdens dit project gaan we terug in de tijd, om zo de evolutie van sportkleding te ontdekken.
Dat mode, kleding en dus ook sportkleding steeds in beweging is, is wel duidelijk. Veel mode van vroeger keert terug in het modebeeld van nu. Uiteraard is er veel veranderd, maar wat juist? Dat is de vraag die we ons stellen tijdens dit project en waar we antwoorden op proberen te vinden aan de hand van vragen, stellingen en opdrachten.
De leuke quiz op het einde van deze tijdrit kent voor jullie nu geen verrassingen meer!
Praktische informatie:
Alle publieke ruimtes (tentoonstellingsruimtes, vestiaire, toiletten, bibliotheek, café en shop) in het gebouw zijn vlot toegankelijk op het gelijkvloers of met lift. In het gebouw zijn er voldoende zitplaatsen voorzien en mits reservatie is er ook een rolstoel beschikbaar. Bezoekers kunnen in de tenstoonstellingsruimtes ook gebruik maken van draagbare klapstoeltjes.
Het museum is vlot bereikbaar via openbaar vervoer met een bus- en tramhalte op wandelafstand. Vanuit treinstation Antwerpen centraal (halte Diamant) neem je metro 9 of 15 tot halte Groenplaats. Kom je met de fiets, dan kan je gebruik maken van het velostation in de Drukkerijstraat. MoMu zelf heeft geen eigen parking of fietsenstalling. Wie met de wagen komt, kan terecht in een publieke parking in de buurt of gratis parkeren op de kaaien.
Ja, je mag foto’s nemen zonder flits.
Er is een museumcafe waar je ter plaatse iets kan drinken of eten of gebruik maken van take-away.Reserveren als groep is niet mogelijk. Er is wel een grote tafel voorzien voor groepen.
Rugzakken mogen niet mee in de tentoonstellingen. Er zijn lockers voorzien van sleutels. Grote groepen kunnen gebruik maken van een groeplocker.
Wij gebruiken cookies om onze website en onze dienstverlening te optimaliseren.